Rob Wouterse bevestigt vorm bij Mercurius clubwedstrijdje


Log in om te reageren.

Iets minder dan twee weken geleden toonde Rob Wouterse al zijn vorm door in de xc wedstrijd van Apeldoorn naar de vijfde plaats te rijden bij de funklasse. Gisteren deed Rob opnieuw van zich spreken door als eerste over de streep te komen bij het derde MTB clubwedstrijdje voor het Grote Mercurius Clubklassement. Aan de start van deze wedstrijd stonden verder Aryan Ransijn, CÚdric Cortenraad, Joost van Wijngaarden, Jason Schreurs, Robin Roelofs en Lotte Koopmans.
Na de kopstart van Jason lag het deelnemersveld al behoorlijk uit elkaar. Voor Rob en Aryan ging het echter nog niet hard genoeg. Na een tweetal rondes voegden zij zich bij Jason en ging het tempo omhoog. Op vier rondes van het einde had Rob er wel genoeg van. Hij liet de benen spreken en plaatste een aanval op de steilste klim die elk rondje bedwongen moest worden. In een mum van tijd bouwde hij een aanzienlijke voorsprong op. Deze voorsprong wist hij vast te houden waardoor hij na drie kwartier koers als eerste over de streep kwam, gevolgd door Jason die nog weg was gereden bij Aryan. Joost legde beslag op de vierde plaats, nadat hij zich vanuit Antwerpen had gehaast om op tijd aan de start te verschijnen; hij had al 140 kilometer koers in de benen die dag. CÚdric, sinds dit jaar actief op de crossfiets, was fysiek in goede doen, maar moet zijn techniek nog wat bijschaven; hij werd vijfde. Organiserend sportcommissaris Robin had nog wat last van zijn botsing met een openslaande autodeur van afgelopen maandag. Hij verscheen nog wel aan de start (misschien al tegen beter weten in), maar deed het terecht rustig aan en staakte de strijd na enkele ronden in de achterhoede. Hij staat daarmee als zesde in de uitslag: toch weer een puntje voor het klassement!
Lotte was vandaag helaas de enige vrouw. Zonder concurrentie wist ze wel een sterke wedstrijd te rijden in de voorbereiding op haar UCI wedstrijd in Beringen dit weekend.

De volledige uitslag:
Heren
1. Rob Wouterse 11 punten
2. Jason Schreurs 8 punten
3. Aryan Ransijn 5 punten
4. Joost van Wijngaarden 3 punten
5. CÚdric Cortenraad 2 punten
6. Robin Roelofs 1 punt

Dames:
1. Lotte Koopmans 6 punten

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 07-04-2016 door Joost van Wijngaarden.