Verslag Studentencup Wageningen


Log in om te reageren.

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd van de SWN studentencup op het programma. Op de startlijst stond een grote delegatie Mercurianen, die in de verschillende categorieŽn om de prijzen zouden gaan strijden. In alle vroegte werd er met zín allen op de fiets vanuit Nijmegen vertrokken naar het wielerbaantje van WV Ede. Dit korte baantje met twee haarspeldbochten zou het strijdtoneel gaan vormen voor de wedstrijden.
Allereerst waren de heren niet-licentiehouders aan de beurt. Hier reden Roger, Pieter, Olivier en Ruurd een sterke wedstrijd. Roger wist zijn hoge klassering in het SWN studentencup klassement goed te verdedigen door een achtste plaats te behalen. Pieter werkte zijn allereerste wedstrijd af en wist als tweede Mercuriaan te finishen. Ruurd en Olivier wisten de koers helaas niet te volbrengen. Ruurd liep een kapot voorwiel op en Olivier kwam ongelukkig ten val.
Na de heren niet-licentiehouders volgden de dames. Voor Mercurius stonden Lieke, Simone, Nina en Iris aan de start. Na een aantal ronden reed een dame van Hellingproof weg en helaas wist zij tot de finish weg te blijven. De Mercuriusdames moesten het dus doen met een pelotonsprint. Zowel Lieke als Simone wisten de koers in dit peloton te eindigen. Lieke werd zelfs vierde. Nina en Iris hadden de slag helaas eerder gemist en legden hun rondjes af in een achtervolgende groep, strijdend tot het bittere einde. Bij Iris zat dat bittere vooral in de bidon die zij al enkele maanden niet afgewassen had.
Als laatste waren de heren licentiehouders aan de beurt om hun koers van vijf kwartier ťn vijf ronden af te werken. Vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van zes met daarin twee Mercurianen: sportcommissaris Joost en penningmeester Hans. In korte tijd bouwde deze groep een aanzienlijke voorsprong op en wisten ze het peloton zelfs te dubbelen. In het peloton streden Robin, Jason, Gosse en Jurriaan verder voor een top 10 klassering. Met nog vijf ronden af te leggen startten Hans en Joost met het uitspelen van hun overtalsituatie. Om de beurt plaatsten zij een demarrage. Joost ging in de laatste twee rondes zelfs twee keer achter elkaar op het enige stukje hoogteverschil in het parcours met alles wat hij in zich had. De pogingen van beide Mercurianen konden echter niet verhinderen dat de sterke man van Amsterdam op alles reageerde en hen in de sprint te snel af was. In een eindsprint wist Joost beslag te leggen op een tweede plaats. Hans kwam als derde over de meet en behield hierdoor zijn leiderstrui in de SWN studentcup.

Na een mooi dagje koers keerde iedereen tevreden op de fiets terug naar Nijmegen. Op naar de volgende SWN studentencup op 30 april in Amsterdam!

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 05-04-2016 door Joost van Wijngaarden.