Verslag Apeldoorn


Log in om te reageren.

Een dikke week geleden begonnen de wielrenners hun wedstrijdseizoen bij de studentencup in Delft. Afgelopen paasweekend was het aan de groep mountainbikers om hun seizoen te starten. De zaterdag was voor de mannen met de lange adem. Het duurvermogen werd op de proef gesteld in de marathon van Apeldoorn. Maandag was de dag voor de mannen (en vrouw) om hun explosiviteit de testen in de XC, eveneens in Apeldoorn.

Op zaterdag vertrokken Robin, Peter, Aryan en Jason in alle vroegte naar Apeldoorn voor een gezellige dag met een mooie wedstrijd. Het weer zat mee en iedereen had er zin in. Om 9.00 uur klonk het startschot voor de marathon over een afstand van 101km. Aryan moest een zeer snelle start helaas bekopen met een inzinking, maar herpakte zich weer na een tiental kilometer. Robin pakte het wat rustiger aan in de start en kon zich de eerste 30km goed voorin handhaven. Helaas miste Robin een bordje waardoor hij verkeerd reed. Hij kwam toen weer samen met Jason in een achtervolgende groep terecht. Pieter reed zoals altijd een zeer constante wedstrijd. Iedereen wist de finish te halen. Jason werd eerste Mercuriaan op plaats 12 bij de mannen Elite. Robin volgde op een aantal minuten op een 13de plaats. Pieter en Aryan finishte op plaats 16 en 17. Met een voldaan gevoel werd de hele wedstrijd nogmaals besproken onder het genot van Radler en bier op het terras.

Met een dagje herstel stonden Robin en Jason ook op de maandag aan de start bij de XC wedstrijd in Apeldoorn. Lotte en Rob waren ook van de partij. Lotte zou haar debuut maken bij de Elite vrouwen. En Rob startte bij de funklasse. Om 11 uur was het de beurt aan Robin en Jason. De marathon was nog niet uit de benen, maar toch had Robin een hele goed start! Helaas reed hij op twee rondes van het einde lek en kon hij de wedstrijd niet voortzetten. Jason had een offday en finishte achterin in de anonimiteit. Lotte werkte een hele goede wedstrijd af bij de vrouwen Elite. Op de technische passages reed ze sterk en wist ze mensen in te halen. Ze finishte op een 12de plek op een relatief vlak parcours en dat terwijl ze klimmer is. In de laatste wedstrijd van de dag verdedigde Rob de kleuren van Mercurius. Rob reed een sterke wedstrijd en wist te finishen op een 5de plaats. Op naar de volgende wedstrijd!

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 30-03-2016 door Robin Roelofs.