Verslag Studentencup Delft


Log in om te reageren.

Het wielerseizoen is weer begonnen en zo ook de wedstrijden. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover voor een grote groep Mecurianen. De eerste studentencup van dit seizoen stond op het programma en daarvoor werd naar het altijd prachtige Delft afgereisd. Onze dames (Lieke, Simone en Siobhan) waren de eerste die Mercurius mochten vertegenwoordigen. Het was een zeer hectische race waarbij de vrouwen tegelijk reden met de mannen zonder licentie. Het was hierdoor soms zeer lastig te zien wie nu op welke positie reed. Toch hebben de dames gestreden voor wat ze waard waren en allen een zeer nette prestatie geleverd. Lieke wist een prachtige 7e plaats te behalen en dit zal ze zeker nog verbeteren de komende koersen. Voor Simone en Siobhan was het de eerste koers ooit. Simone behaalde een puike 16e plek en voor Siobhan was het helaas eerder dan gepland einde koers. Beide dames mogen terugkijken op een mooi debuut!
Vervolgens was het de beurt aan onze mannen zonder Licentie (Roger, Thijmen, Olivier, Cedric en Ruurd). Met vijf man sterk konden ze er een mooie koers van maken. Roger brak al vroeg de koers open en ging er vandoor met twee man. Hier wisten later nog twee man de aansluiting te vinden. Cedric Olivier Thijmen en Ruurd verrichten goed werk door het tempo in het peloton zo af en toe goed te drukken. Roger, geen ras sprinter, wist dat enige optie op de overwinning was om het tempo zo hoog mogelijk te leggen. Met een laatste solo ontsnappingspoging probeerde hij de overwinning binnen te halen maar helaas slaagde hij er niet in om zijn overige medevluchters te lossen en eindigde op een sublieme 4e plaats. Thijmen, Cedric, Olivier en Ruurd die zich gemakkelijk in het peloton wisten te handhaven konden niet veel anders doen dan afwachten en te gaan voor de pelotonsprint. Hierin wisten de heren als respectievelijk 11e (Olivier), 12e (Thijmen), 13e (Cedric) en 16e te eindigen. De laatste Mercurianen die aan de start mochten verschijnen waren de heren met licentie. Met vier ijzers in het vuur (Robin, Paul, Jason en Hans) beloofde het een mooie koers te worden. Direct na het startschot schoten zowel Robin als Jason er als raketten vandoor om meteen een ontsnapping te forceren. Helaas was iedereen nog fris en werden ze direct teruggepakt. Na vier tamelijk rustige rondes probeerde Hans een ontsnapping op touw te zetten. Hij kreeg direct een bekende van zich mee, namelijk een ploeggenoot van DRC de Mol. Door het directe afstopwerk van Robin en Jason konden de twee al snel een mooi gat slaan. Door een zeer goede samenwerking wisten ze dit gat de gehele koers te behouden en kon Hans na een aanval 2 rondes voor het eind solo naar de winst rijden. Door deze overwinning is hij ook meteen leider in het studentenklassement en mag hij zolang in de leiderstrui rijden. Robin en Jason hebben prachtig werk geleverd door het peloton vroegtijdig af te remmen. De heren wisten toch nog respectievelijk op een 11e (Jason), 24e (Robin) en 35e (Paul) te eindigen.
Al met al was het een zeer geslaagde dag en we zullen er bij de volgende studentencup in Wageningen weer bij zijn met misschien een nog grotere delegatie Mercurianen.

Tekst: Hans Dilling

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 23-03-2016 door Joost van Wijngaarden.