Legendes van de Strijderstrui gepubliceerd!


Log in om te reageren.

Le Maillot Jaune, la Maglia Rosa en La Roja.

In de wielerwereld zijn de leiderstruien met een eigen naam de leiderstruien met een geschiedenis. Deze kleuren schreeuwen faam en bekendheid. Renners die het recht hebben veroverd deze trui te dragen, gaan voor altijd de boeken in. Deze bekendheid is ontstaan door de heroïsche verhalen die de dragers van deze truien met zich meedraaien.
De offers die renners hebben moeten geven om op het hoogste podium te staan, tussen twee rondemissen, en zich deze trui om zich dicht te laten ritsen, zijn ongekend.
Renners in deze trui verdienen respect, worden voorzien van proviand en krijgen de wind niet van voren.

De Toertocht Commissie (TTC) van NSWV Mercurius introduceert op 30 mei 2014 haar eigen leiderstrui, De Strijderstrui. De prestige van deze trui is door zijn voorkomen al vanaf de start van onmetelijke proporties en zal met de historie alleen maar groeien. Dragers van deze trui hebben zich onderscheiden van de mede- en tegenstanders door hun kwaliteit en talent als wielrenner en hun enorme doorzettingsvermogen. Opgeven en verliezen zijn in het vocabulair van de dragers niet aanwezig.

De TTC heeft de geschiedenis van deze trui, en de heroïsche verhalen van haar veroveraars opgeschreven en gepubliceerd. Lees ze hier.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 12-01-2016 door Maarten te Dorsthorst.