Nederlands Studenten Kampioenschap Delft


Log in om te reageren.

Zondag 7 oktober - Nijmegen

In alle vroegte maakte een grote groep Mercurianen zich op om zich richting Zevenhuizen te verplaatsen. Want bij de Slag om Zevenhuizen was het te doen om de truitjes. Niet alleen het rood-wit-blauwe tricot stond op het spel maar ook die met de oranje gloed van de SWN.

Na een zeer korte inspectie van het parcours met maar liefst drie (!) bochten, mochten de dames zonder licentie het spits afbijten. Iris, Anna, Eline, Juliska & Siobhan stonden aan de start. Voor de eerste vier was dit de eerste deelname aan een echte koers! Ondanks een aantal aanvalspogingen bleef het peloton bij elkaar en gingen wij sprinten om de winst. Iris had zich de hele dag al goed voorin gepositioneerd en ging ook op een mooie positie de laatste bocht door. De sprint was helaas net wat te kort voor haar en zij sprintte uiteindelijk naar een keurige 8ste plaats. De rest van de dames finishte netjes in het peloton.

Na deze smaakmaker was het de beurt aan de mannen zonder licentie. In deze wedstrijd stond het binnenhalen van Guus’ klassement centraal. De kopman had in ieder geval voldoende knechten in koers om er iets moois van te maken. Nadat het kat en muis spelletje tussen peloton en kopgroep een aantal keer was uitgespeeld, kwam het gehele veld weer bij elkaar voor de laatste paar ronden. In het juiste wiel de bocht uitkomen was essentieel. Na een hectische koers ging het in de laatste bocht weer bijna mis. Gelukkig bleef iedereen overeind en wist Guus het juiste wiel te vinden. Als de opkomende man kon Guus meer snelheid maken dan de tegenstand en passeerde hij de streep als eerste! De nationale titel en het klassement waren binnen!
Van de rest van de Mercurius mannen kwamen Ruben, Jasper, Hidde en Matteo binnen in de top 15. Juan, Thom, Thijmen, Luc, Pelle, Tim en Willem moesten genoegen nemen met plekken in de achterhoede van het peloton. Het feest was in ieder geval al compleet! Maar het bleef niet bij dit mooie resultaat.

Bij de dames met licentie was Mercurius vertegenwoordigd door Femke en Esmée in een klein veld. In korte tijd was er een tweetal weggereden van het peloton. Femke maakte deel uit van dit duo en bevond zich dus in een erg kansrijke positie. Door een goede samenwerking onderling en met behulp van wat afstopwerk van Esmée werd het gat steeds groter. Op een gegeven moment werd de voorsprong der mate groot dat duidelijk werd dat deze twee dames gingen strijden om het hoogste tredje. Helaas konden elfs de toeschouwers aan de kant Femke niet naar de overwinning schreeuwen toen Marlies van der Lugt weg sprong bij een moegestreden Femke. Daarmee reed Femke zichzelf naar de tweede plek en leverde zij dus alsnog een puike prestatie met een zilveren plak met een gouden randje! Esmée was in een van de laatste ronden tevens weggesprongen met een compagnon. Helaas verloor zij in de sprint maar behaalde een verdienstelijk 4de plaats en een 1ste plaats in het SWN klassement bij de dames!

Met deze mooie uitslagen haalde Mercurius voor het derde jaar op rij ook het SWN clubklassement binnen!

In de laatste twee categorieën reden Arno, Erwin & Daan mee. Zij reden goed mee, maar konden het verschil niet maken en reden dus samen met de rest van het peloton binnen. Funfact: de enige echt wereldkampioen onder studenten Adne van Engelen reed in de Elite categorie ook rond in een Mercurius shirtje!

Weer een dagje erop uit met succes, gezelligheid en een zonnetje! Dank voor deze mooie afsluiting van het seizoen en op naar een nog beter seizoen in 2019!

Door: Siobhan Schleijpen

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 11-10-2018 door Luc Vraets.