Dubbelslag in Maastricht!


Log in om te reageren.

Op 8 augustus werd er weer enorm gekoerst! Dit maal reisden we met twee auto’s af naar het zuiden van Nederland en wel naar Maastricht. De ridderronde stond op het programma, na afwezigheid in 2017 werd er dit jaar wel een race voor studenten georganiseerd. Mannen, vrouwen, alles door elkaar. Nu was onze voorzitster Siobhan de enige dappere vrouw die zich in het koersgeweld van de heren durfde te storten. Samen met Guus, Luc, Joost, Cédric, Harold, stond ze aan de start.

Het startschot klonk en de heren en dame vertrokken. Voor Siobhan was de winst al binnen, als ze heelhuids de finish wist te halen. Dat deed ze gelukkig, en zo won Siobhan het open Maastrichts Studentenkampioenschap!

Bij de heren wist Joost de beslissende aanval te plaatsen. Hij reed solo weg, niet slecht, voor een net gepensioneerd wielrenner ;). Achter Joost werd gejaagd, maar Guus en Harold hielden lekker de handjes op het stuur en zorgden er voor dat niemand het gat dichtreed, waardoor Joost zijn voorsprong kon behouden. Er werd hard gekoerst en helaas moesten Luc en Cédric het peloton daardoor laten gaan.

Joost kwam als eerste over de finish, Guus werd derde in de pelotonsprint en behaalde daarmee een vierde plek. Cédric behaalde net de top tien door 9e te worden, Luc werd netjes 11e. Harold kwam helaas in de laatste ronde ten val, waardoor hij niet de finish, maar de eerste hulp haalde. Met een diepe schaafwond en een gebroken sleutelbeen liep hij het ziekenhuis weer uit.

Het was een mooie dag met twee overwinningen! Beterschap gewenst aan Harold!

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 24-08-2018 door Nina Zennipman.