Clubwedstrijd: Kilometervreter


Log in om te reageren.

Op donderdag 18 oktober werd het wielerseizoen weer traditie getrouw afgesloten met het tweede clubwedstrijdje de kilometervreter.

De grote opkomst betekende dat een mooie strijd gegarandeerd was. Onderweg naar de start was het al snel duidelijk dat door de tegenwind de tijden van vorig jaar niet te verbeteren zouden zijn en het een zware strijd om de winst zou gaan worden.

Na het parcours een keer verkend te hebben en de benen op spanning gebracht te hebben mocht Willem, die door materiaal pech niet op zijn eigen fiets reed, aan de start verschijnen om de wedstrijd te openen en de snelste tijd te klokken. Deze tijd zou alleen niet lang blijven staan. Achter Willem was Kai, de leider in het klassement, van start gegaan. Kai klokte een mooie tijd van 1:23 waar Tim en Hidde vervolgens niet bij in de buurt konden komen. Daarna was het de buurt aan de nummer 2 van het klassement, Erwin die na vorige keer net naast de winst te hebben gegrepen vandaag extra gemotiveerd was om te winnen. Door de kilometer goed in te delen en alles te geven wist Erwin een tijd van 1:17 neer te zetten. Deze tijd bleek zo scherp dat vele zich er op stuk beten. Guus en Juan wisten beiden wel nog tot op 2 seconden te komen maar konden de tijd niet verbeteren. Als 1 na laatste was Remi aan de beurt. Door de snelle start van Remi was het direct duidelijk dat het nog spannend ging worden wie er zou gaan winnen. Remi reed uiteindelijk met een tijd van 1:17 even snel als Erwin. Wat betekende dat we bij de heren een gedeelde eerste en derde (Guus en Juan) hadden.

Bij de vrouwen beloofde het sterke deelnemersveld een al even spannende strijd om de overwinning. Als eerste ging Siobhan van start en zij wist een tijd van 1:33 neer te zetten. Femke die als tweede vertrok dook gelijk onder deze tijd door de kilometer in 1:29 af teleggen. Dat het een spannende strijd was bleek wel toen Lieke, die als derde gestart was, een tijd van 1:30 klokte. De verschillen bleven klein bij de rest van de vrouwen maar de tijd van Femke bleek toch goed genoeg om de winst binnen te halen. Wel wist Juliska met een tijd van 1:31 nog de derde plek veilig te stellen.

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 20-10-2018 door Hylke de Zee.