Breda - Geraardsbergen 2018


Log in om te reageren.

Op 13 april reisde een groep Mercurianen af naar Breda. De grote TTC klassieker in het verschiet voor de volgende dag. Voor 18 renners stond er 240 kilometer op het programma die bezaaid waren met kasseienstroken. In mistige omstandigheden vertrok de groep helden in de vroege morgen vanaf de ‘Carrefour de Bas’. Toen wisten ze al: het venijn zat hem in de staart.
De renners kachelden lekker door tot aan het eerste pauzepunt waar de verzorgers met allerlei lekkers op hen stonden te wachten. Het zonnetje kwam steeds meer door en de sfeer was goed: iedereen voelde zich nog fris.
Iets lucht uit de banden voor de aankomende kasseien en weer door! Gedurende de tweede helft van de tocht kwamen alle bekende kasseienklimmen voorbij. De Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg zijn maar een greep uit het assortiment van zaterdag. Sommigen konden deze klimmetjes beter verteren dan anderen maar elk van de 18 Mercurianen kwam telkens weer boven.
Na bijna 240 kilometer was het dan tijd om de laatste horde te nemen: de Muur van Geraardsbergen. Elke Mercuriaan werd ook in deze laatste meters omhoog geschreeuwd en gejuicht door de fantastische ondersteuningsploeg. Met redelijke frisse dan wel pijnlijke beentjes mocht iedereen afstappen. De kapel en daarmee ook de finish was door iedereen gehaald!

Dank aan alle deelnemers en vrijwilligers voor de mooie, emotionele en gezellige dag! Op naar de volgende TTC klassieker!

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 18-04-2018 door Siobhan Schleijpen.