1ste Clubwedstrijd: De Holdeurn klimtijdrit


Log in om te reageren.

Woensdag 19 september was het dan zover, de eerste clubwedstrijd! De eerste wedstrijd van dit collegejaar werd afgetrapt met de Holdeurn Klimtijdrit.

Rond 18:00 vertrok een mooi aantal fanatiekelingen vanuit het RSC richting de Oude Kleefsebaan. De groep bestond uit 19 leden, waarvan 16 heren en twee dames, die deze eerste test niet wilden laten schieten! Ter voorbereiding had onze Sportcommissaris (Hylke de Zee) nog een mooie route uitgestippeld zodat iedereen met opgewarmde benen kon beginnen aan deze zware beproeving.

Bij de dames was het voor Anna de Wit en Jolien Scholten al snel duidelijk dat beiden zouden eindigen op het podium, maar wie van de twee zou plaats mogen nemen op de hoogste trede?
Bij de heren kon er vooraf geen goede voorspelling gedaan worden. Al lieten enkele heren (Lees: Hidde Merton, Harold Ottens) niets aan het toeval over door perfect gesoigneerd aan de start te verschijnen, waren zij dan de 'favorieten' bij de heren?

Wedstrijd verslag heren.
De eerste die het spits af mocht bijten was Job en hij klokte een tijd van 4:53. Niet slecht voor onze tripel-laar. Daarna volgde Paul en Maarten beiden wisten de tijd van Job niet te verbeteren. Maar toen Pelle op de flanken van de Oude Kleefsebaan op de pedalen ging staan, werd het spannend! Hierbij maakte hij een beetje gebruik van de slip-stream van Yarince en dook daarmee onder de tijd van Job met zo'n 4 seconden! De heren die daarna volgden kwamen net tekort om de tijd van Pelle te verbreken. Totdat Willem aan de start verscheen, hij zette een zeer scherpe tijd neer en verbeterde de tijd van Pelle met 13 seconden (4:33)! De volgende die aan de start was Kai, die het Ardennen weekend had gebruikt als voorbereiding op deze klimtijdrit. Kai wist de goede tijd van Willem nog iets scherper te zetten en klokte een tijd van 4 minuut en 19 seconden!
Daarna verschenen de 'favorieten' (Hidde en Harold) aan de start, ook zij kregen het niet voor elkaar om de tijd van Kai te verbeteren. De laatste vier heren waren Bram, Juan, Erwin en Matteo. Bram kwam ook niet aan de tijd van Kai en Juan kwam uiteindelijk zo'n 15 seconden tekort. Erwin kwam nog het dichtst in de buurt van Kai, maar beet zich ook stuk op deze tijd. Erwin kwam zo'n 3 seconden te kort. Als laatste was het de beurt aan Matteo ook hem lukte het niet om Kai van 'hotseat' af te stoten. Wel verzekerde hij zichzelf van een plek op het podium met een tijd van 4 minuut en 29 seconden!

Wedstrijd verslag dames.
Bij de dames was het vooraf al bekend dat er twee dames plaats zouden nemen op het podium. Anna de Wit en Jolien Scholten ging uitvechten wie de nummer 1 zou worden! Jolien ging bij de dames als eerste van start en klokte een tijd van 5 minuut en 48 seconden. Anna starte daarna en verbeterde de tijd van Jolien met 21 seconden (5:27). Anna was de winnares bij de dames en voert daarmee het klassement aan!

Ps. Vanaf heden kunnen leden zich aanmelden bij Hidde Merton voor de avondcursus: 'Soigneren kun je leren!' betaling dient vooraf te gebeuren door middel van bier!

Uitslagen klimtijdrit incl. tijden:

Heren
1. Kai Vijverberg (04:19)
2. Erwin Huzen (04:22)
3. Matteo Stainer (04:29)
4. Willem Bouman (04:33)
5. Juan Leunissen (04:34)
6. Harold Ottens (04:42)
7. Bram Krajenbrink (04:46)
8. Pelle Hoek (04:49)
9. Luc Vraets (04:52)
10. Hidde Merton (04:53)
10. Job Wevers (04:53)
12. Felix van den Berg (04:59)
13. Yarince Martis (05:06)
14. Gijs Jongeneel (05:23)
15. Maarten Bourgonje (05:38)
16. Paul van der Horst (05:58)

Dames
1. Anna de Wit (05:27)
2. Jolien Scholten (05:48)

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 20-09-2018 door Luc Vraets.